Er du vild med at synge eller god til at spille guitar, trommer eller bas, så kan du lave dit eget rockband. For mange er det en teenagedrøm at blive rockstjerne, og for nogle lykkes det at komme ud at spille enten på amatørplan eller professionelt plan ligesom de rockbands, man beundrer. Det afhænger af talent og forskellige omstændigheder. Det er sjovt at spille sammen med andre, og når I har øvet sammen i et stykke tid, kan I tage ud og spille koncerter sammen.

Sådan danner du et rockband

Kender du allerede nogen, du kan danne et rockband med? Hvis ja, så er det bare at kontakte dem og spørge, om de er friske på ideen. Hvis nej, så kan du jo lave et Facebook-opslag eller forhøre dig på andre måder i omgangskredsen for at finde ud af, hvem der gerne vil være med. Når du har samlet bandmedlemmerne, skal I have et øvelokale. Den slags kan man leje overalt i landet, og dermed kan I øve jer i fred uden at forstyrre andre. Som musiker skal man både have arbejdsdisciplin og være kreativ, hvis man skal lykkes. Man skal kunne skrive og producere sange, som der er et publikum til, hvis man gerne vil leve af det. Det er lidt det samme som at være selvstændig erhvervsdrivende. Man skal kunne motivere sig selv til at yde sit bedste, og det favorable erhvervslån uden sikkerhed, som man har optaget, skal gerne bruges på at udvikle og sælge produkter, som kan gøre virksomheden til en succes.

Hvilken slags rockband skal I være?

I kan være et rockband, som skriver al musikken selv, og jeres forbilleder er sikkert nogle af de legendariske rockbands gennem tiderne. Men det kan også være, at I vælger at være et kopiband. Et et de mest kendte danske kopibands er Die Herren, som spiller U2-numre og er kendt for deres flotte sceneoptræden. Det kan være, at I har lyst til at gøre dem kunsten. Men uanset om det er jeres egen musik eller andres musik, I spiller, så skal interessen være der, for det kræver mange timer i et øvelokale at nå op på et højt professionelt niveau. Har nogen af jer erfaring med sceneoptræden fra tidligere, så er det jo bare en fordel. I kan jo begynde med at spille for familie og venner og høre deres reaktion på jeres musik, før I går ud i verden og præsenterer det for andre.

Bliv booket til at spille til fester

Når I er nået dertil, hvor I er gode nok til at spille live, så kan I kontakte et booking bureau. Dermed kan folk booke:https://thestorm.dk/book-dit-rockband-i-dag/ jer til forskellige arrangementer som fx fødselsdage, bryllupper eller firmafester. Det kan i sagtens tjene nogle gode penge på, og så er det sjovt at komme rundt i landet og optræde. Måske kan I også blive booket til at optræde på en af de festivaler, som afholdes hvert år, og som tiltrækker mange mennesker, for i Danmark elsker vi musik.