Dansk rockmusik har stolte traditioner, og i løbet af årene er flere danske bands endda gået hen og blevet populære i udlandet. I hvert fald i moderat grad, og i visse tilfælde endda i høj grad. Lad os derfor se nærmere på 3 danske rockbands som i løbet af årene har oplevet succes i udlandet.

Volbeat: Kæmpe succes i USA

Det første band vi skal se nærmere på er Volbeat. Nogle vil muligvis karakterisere bandet som et metalband, mens de fleste nok snarere vil omtale det som et klassisk rockband. Uanset hvad, så står det i hvert fald soleklart, at Volbeat har oplevet ganske massiv succes. Ikke kun i hjemlandet Danmark, men i den grad også i USA, hvor de adskillige gange har ligget i toppen af diverse rockbaserede salgslister. Volbeat må derfor karakteriseres som en vaskeægte dansk eksportsucces.

Mew: Klassisk 00’er-rock

Det næste band på listen er Mew. Bedst kendt er bandet vel sagtens for deres 2003-hitalbum Frengers, men i virkeligheden går deres rødder helt tilbage til midt 90’erne. I dag vil de fleste nok karakterisere deres lyd som en klassisk 00’er-rocklyd, og bandet har i løbet af årene oplevet ganske fin succes i udlandet.

Kashmir: Samarbejde med blandt andet Lou Reed

Sidst men ikke mindst er det værd at nævne Kashmir. Dette klassiske danske rockband blev dannet helt tilbage i 1991, og i løbet af årene har de oplevet fin succes i udlandet. De har endda også samarbejdet med store navne som David Bowie og Lou Reed. Bandet har i de seneste år været inaktive, og i 2014 annoncerede de til stor ærgrelse for deres mange fans verden over, at de nu officielt holder en pause fra musikaktiviteterne. Om de nogensinde vender tilbage med nyt musik er usikkert, men der er helt sikkert mange rockfans verden over der håber på det.