Vild med rockmusik? Så er du ikke alene. Der findes nemlig rigtig mange rockfans her i Danmark, og faktisk så mange, at der garanteret er en del der går rundt derude med drømmen om at blive medlem af et rockband. Deler du denne drøm? Så hvorfor ikke gøre noget ved den? Det er ikke svært at komme i gang med sit eget rockband, og hvis du er heldig så har du allerede nok rock- og musik-interesserede venner til at du kan danne dit eget band i dag. Læs meget mere om det her.

Find et egnet øvelokale

Hvis I for alvor skal have succes med jeres nye rockband, så er det at foretrække hvis I allerede på nuværende tidspunkt kan spille på et instrument eller synge. Men fat mod, for selv de som slet ingen musikalsk erfaring har, kan lære at spille musik, og dermed tage del i jeres kommende band.

Indret øvelokalet med flotte og rockede plasttæpper

I bør først og fremmest finde et egnet øvelokale til jeres band. Indret det lækkert med nogle rockede plast tæpper, et par musikplakater på væggene, og så naturligvis også med alt det musikudstyr I skal bruge for at give den gas med jeres kommende numre. Særligt plasttæpperne vil gøre sig godt i øvelokalet. De giver en rigtig god akustik, og det er lækkert at spille musik på dem. Du finder et stort udvalg af plasttæpper hos webshoppen Trendcarpet.dk, så slå dig løs i udvalget nu.

Skal I spille covers eller lave jeres eget musik?

Næste skridt på dagsordenen er at finde på et egnet navn til jeres band. Det kan hurtigt vise sig at blive en ganske sjov proces. Så længe I kan enes om et navn, så skal det hele nok gå. Derefter er det tid til at finde frem til jeres kommende musikalske repertoire. For skal I egentlig lave jeres helt egen rockmusik? Eller har I det fint med blot at spille covernumre fra danske rockbands eller lignende? Det er relativt normalt, at små rockbands starter med at spille covermusik, for så stille og roligt, i takt med at de bliver bedre, begynder at producere deres egen musik. Måske er det vejen at gå for jer også?

Husk at bevare realismen

Et gammelt ordsprog siger, at “Rom ikke blev bygget på en dag”. Der er bestemt noget om snakken, og I bør i jeres band huske på, at I ikke kan regne med at blive verdenskendte over natten. Se i stedet jeres kommende rockbandprojekt som en mulighed for at give den gas med musikken, samt ikke mindst at få nogle sjove og sociale stunder sammen. At gå sammen om et rockband er noget der virkelig kan skabe kammeratskab, så læg ud med blot at spille musik for sjov, og så kan I stille og roligt hæve ambitionerne, såfremt det viser sig at I er dygtige til musikken.