Der findes efterhånden så mange festivaler i Danmark, at man kunne tapetsere kalenderen med dem. Danmark hører til blandt de lande i Europa, hvor der afholdes flest festivaler, og for musikelskere og fans af rockmusik er det derfor med spænding, at man følger med i de bands, som festivalerne præsenterer henover vinteren og i løbet af foråret.

Her tager vi et kig på nogle af de mest kendte festivaler, som også har rock med på programmet. De store festivaler begynder så småt at tænde for lyden i slutningen af maj, og så varer festivalsæsonen ellers resten af sommeren og noget af efteråret – helt uden stop.

Er du festivalfan, ved du også hvor vigtigt det er at have styr på påklædningen. Den danske sommer kan være utilregnelig, så kig forbi 8848 Altitude og find det rigtige outfit til festivalsæsonen.

Roskilde Festival er landets absolut største festival. og her er det altid muligt at finde noget musik, der passer til ens smag, uanset om man er til elektronisk musik eller god gammeldags rock’n’roll. Roskilde Festival begyndte i 1971 og har siden markeret sig som en Europas største af slagsen. Der har gennem tiderne været et utal af store – og små – navne, og siden 2015 har kunstnere som Paul McCartney, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers og Eminem lagt vejen forbi Dyrskuepladsen uden for Roskilde.

Tinderbox i Odense er en forholdsvis ny musikfestival og den største på Fyn. Tinderbox har siden 2015 været centrum for et varieret musikprogram, som har tiltrukket folk fra hele landet. i 2018 var hovednavnet Depeche Mode, mens tidligere udgaver af Tinderbox har budt på navne som Rammstein, Volbeat og Suede.

I Aarhus byder man på Northside, som heller ikke har så mange år på bagen som mange af de øvrige festivaler. Northside er løbet af stablen siden 2010 og har de seneste år tiltrukket mellem 30.000 og 40.000 gæster, som er kommet for at høre kunstnere som Beck. Frank Ocean og en masse store danske navne.

Sammen med Smukfest i Skanderborg hører de tre ovenstående festivaler til blandt de største på dansk jord, men er man til mere hård rock – og metal – skal man søge mod Refshaleøen i København, hvor disse genrer hyldes ved festivalen Copenhell. Her kommer mange af de helt store heavyrock- og metalbands forbi i juni for at blæse hårdtpumpet musik ud over de mange tusind fans, der er valfartet til hovedstaden.

Der findes dog også en lang række festivaler rundt omkring i landet, som er dedikeret til rockmusikken, og hvor det er muligt at finde noget musik, der passer til din smag. Her kan nævnes Herning Rocker, Rock under Broen i Middelfart, Jelling Musikfestival, Vig Festival og mange mange flere.

Mange af disse festivaler har deres eget særpræg, og selvom de måske ikke tiltrækker de allerstørste udenlandske navne, er der masser af muligheder for både at høre de etablerede bands og nogle af de kunstnere, som er på vej frem.